Във вторник страните от Европейския съюз подкрепиха политическо споразумение, сключено през

...
Във вторник страните от Европейския съюз подкрепиха политическо споразумение, сключено през
Коментари Харесай

ЕС подкрепи ключово законодателство за изкуствения интелект

Във вторник страните от Европейския съюз поддържаха политическо съглашение, сключено през декември предходната година, което дефинира забележителни правила за изкуствения разсъдък (ИИ), употребен в необятен кръг промишлености и в всекидневието, предава Ройтерс.

Депутатите от Европейския парламент към този момент бяха подкрепили през март изменено проектопредложение от Европейската комисия.

Законът за ИИ на Европейски Съюз евентуално ще сложи пример за други страни на фона на опасения по отношение на ролята на технологията в дезинформацията, подправените вести и потреблението на материали, предпазени с авторски права.

Новите правила не разрешават някои приложения с ИИ, които заплашват правата на жителите, в това число системи за биометрична категоризация, учредени на чувствителни характерности, и нецеленасочено добиване на лицеви изображения от интернет или от записи от видеонаблюдение за основаване на бази данни за различаване на лица. Ще бъдат неразрешени също системите за различаване на страсти на работното място и в учебните заведения, за обществено оценяване, прогнозиране на закононарушение (въз основа на профилиране или оценка на техните характеристики), както и ИИ, който манипулира човешкото държание или употребява уязвимостта на хората.

Използването на системи за биометрична идентификация от правоприлагащите органи е неразрешено по принцип, с изключение на в изчерпателно изброени и в детайли избрани обстановки. Системи за биометрична идентификация в действително време може да се употребяват единствено в случай че са спазени строги гаранции, да вземем за пример потреблението на такива системи е лимитирано във времето и географския обсег и предстои на особено авансово правосъдно или административно позволение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР